voetbal 2de klasse Lommel - Virton

Ook Bart Goossens gaat voor zes op zes

Ook Bart Goossens gaat voor zes op zes

Bart Goossens Foto: yjl

Lommel / Overpelt -

Lommel United neemt morgen afscheid van zijn publiek en wil dat in schoonheid doen. Virton wordt geen eindeseizoensmatch, want er is nog een kansje op de periodetitel.

Hoe klein die kans ook is, Stijn Vreven zal zijn troepen wel motiveren om in de running te blijven voor de derde periodetitel. Na OHL en Westerlo of Eupen zijn er nog twee plaatsjes te verdienen. Daar komen Moeskroen, STVV én Lommel voor in aanmerking.

Eerste vereiste is dat Lommel zelf 6 op 6 haalt tegen Virton en STVV. Dan mogen zowel Eupen als Westerlo maximaal 3 op 6 halen, zodat Lommel periodekampioen wordt. Ook kan de vierde in de stand deelnemen: dat kan ook Lommel zijn indien STVV wegens licentieproblemen niet mag deelnemen van het BAS, al lijkt dit onwaarschijnlijk.

Met die kansen hield men in het Lommelse kamp allerminst rekening na een ondermaatse start. Geen deelname zal geen grote teleurstelling zijn allicht, want het parcours van de wit-groenen mag gezien worden.

Ongelofelijk

‘Het is ongelofelijk dat we ons zo fors herpakten en na de tweede periode ook in de derde periode blijven meedoen voor een prijs. Jammer dat we zo weinig pakten in de eerste periode (8 op 30), anders konden we zeker in de top-vier eindigen’, zegt rechtsachter Bart Goossens, die uitkijkt naar een spannend slot.

‘We zijn afhankelijk van andere clubs, maar als de kans zich voordoet, nemen we zeker deel aan de eindronde. Het verlies van Hans Vanaken was een aderlating. Bovendien kwamen er nog jongens bij tijdens het seizoen, wat altijd tijd vergt. Enkele spelers zoals Jentl Gaethofs, Romero Regales en Loris Brogno ontbolsterden na de winterstop.’

‘Zaak is nu om te gaan voor 6 op 6, te beginnen met Virton, een moeilijk te bespelen ploeg. Vlug scoren lijkt de boodschap’, aldus de ex-jeugdspeler van AA Gent die einde contract is, maar intussen lopen de besprekingen. ‘Hopelijk komen we er uit, het gaat nog om details, maar ik heb het hier erg naar mijn zin.’

Regales lijkt fit en ook Degeling komt bij de kern.

Selectie: Thoelen, Goosssens, Lenaerts, Neven, Rykx, Debauve, Omolo, Brogno, Gaethofs, Regales, Scheelen, Verbist, Delande, Vanaken, Bongaerts, Degeling, Jutten, Gano en Demirci.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio