Ontdek het arboretum op zijn paasbest

Ontdek het arboretum op zijn paasbest

De voorjaarsbloeiers brengen de tuin in feeststemming. Foto: vw

Kalmthout -

Met het paasweekend voor de deur is de arboretumtuin echt in lentestemming. Sneeuwklokjesbomen, appelaars, azalea's en rododendrons staan volop in bloei.

Maar er is meer. Japanse esdoorns en andere bomen en struiken tonen hun frisgroene of net bronskleurige nieuwe blaadjes. Overal in de tuin kun je genieten van fotogenieke en betoverende plaatjes.

De paasdagen zitten dan ook vol bomensymboliek. ‘Onze voorouders leefden van en met de natuur. Aan vele boomsoorten schreven zij magische krachten toe’, zegt conservator Arbraham Rammeloo. ‘Tijdens een themawandeling maak je kennis met oude rituelen. Je wandelt langs tien bomen uit de Keltische boomkalender en ontdekt de relatie tussen mens, goden en natuur.’

De wandeling wordt op zondag 20 en maandag 21 april telkens om 14 uur georganiseerd.

Jeugdauteur Sine Van Mol en illustratoren Carianne Wijffels en Erika Verhoeven stellen er bovendien de originele tekeningen van hun nieuwe prentenboek ‘Een pluim voor jou’ voor. De tekeningen zijn nog tot 26 april te zien in de galerie. Tijdens de uitbreidingswerken is de toegang tot het Arboretum via het Vangeertenhof.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio