Twee nieuwe muziekzaken in twee weken tijd

De platenwinkel leeft opnieuw op in Gent

De platenwinkel leeft opnieuw op in Gent

Foto: fvv

GENT - Vijf jaar geleden leken de Gentse platenwinkels ten dode opgeschreven, maar vandaag zijn ze aan een heropleving bezig. Er komen opnieuw zaken bij in Gent, deze maand zelfs twee verschillende.

De Gentse platenwinkels staan zaterdag opnieuw volop in de aandacht, tijdens Record Store Day. Op die officieuze ‘feestdag’ worden platenwinkels en -labels over heel de wereld gevierd met concerten en exclusieve vinylplaten en cd’s die enkel zaterdag te koop zullen zijn.

De Gentse platenwinkels hebben reden om te vieren. Ze hebben moeilijke jaren achter de rug. Een tijd geleden deed de ene zaak na de andere de deuren toe. Maar vandaag lijkt de sector opnieuw op te leven. 

Zaterdag gaat in de Kortrijksepoortstraat een nieuwe platenwinkel open: Reload. En tien dagen geleden deed ook in de Baudelostraat, vlakbij de Vrijdagmarkt, een nieuwe zaak de deuren open: Consouling Store, een koffiebar annex platenwinkel. ‘De moeilijkste jaren zijn voorbij’, zegt uitbater Mike Keirsbilck. ‘Een nieuwe generatie muziekfans wil weer betalen voor muziek.’

De Gentenaar sprak met de twee nieuwe platenzaken. Lees het volledige interview in de De Gentenaar van vrijdag 18 april 2014.

 

 

De platenwinkel leeft opnieuw in Gent. Muziekliefhebbers kunnen in op veertien verschillende plaatsen in de stad terecht voor nieuwe of tweedehands vinyl en cd’s.

 

LEES OOK: Record Store Day in Gent: een overzicht

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio