Brugse Duivels steunen nationale ploeg met reuzenvlag

De Brugse supportersclub van de Rode Duivels 'De Brugse Duivels' zal de komende maanden de nationale voetbalploeg steunen met een gigantische vlag van liefst 600 vierkante meter. Die werd vrijdagavond overhandigd door oud-Duivel Leo Van Der Elst.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

Het is de bedoeling de komende maanden op verschillende evenementen uit te pakken met de supportersvlag. De hoogtepunten zullen natuurlijk de WK-wedstrijden tegen Algerije, Rusland en Zuid-Korea zijn. 'We weten nog niet precies wat we dan gaan doen. Alleszins kan iedereen de komende weken en maanden de vlag volgen via de hashtag #flagontour', vertelt Pieter Loosveldt, voorzitter van de supportersvereniging.

Op de vlag staat een groot supporterstafereel met de nadruk op de rode kleur. Daarop staat #weareBelgium en uiteraard het logo van de Brugse Duivels. De supportersvlag heeft een afmeting van 20 meter op 30 meter, en weegt zo'n 70 kilo. Het is een schenking van het bedrijf Wollux, een Europese topspeler op het vlak van visuele communicatie.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.