Fransman wint Luik-Bastenaken-Luik voor beloften

De 19-jarige Fransman Anthony Turgis (CC Nogent-sur-Oise) heeft zaterdag de 29e editie van Luik-Bastenaken-Luik voor beloften gewonnen. Na 181,5 kilometer was Turgis op de wielerbaan van Ans-Alleur sneller dan Dylan Teuns en de Brit Tao Geoghegan Hart. Loic Vliegen spurtte naar de vierde stek.

Zes vluchters, met daarbij Kevin Deltombe en Emiel Vermeulen, animeerden de eerste uren. Op de Côte de la Redoute werden de laatsten van hen ingelopen. Na een poging van Antoine Warnier, ging Louis Vervaeke zijn kans op de Côte de Tilff. Ernstiger werd het toen Dylan Theuns, Anthony Turgis en Tao Geoghegan Hart op de Côte de Saint-Nicolas in de spits kwamen. Van vijftien achtervolgers, met daarna Loïc Vliegen, Tiesj Benoot, Floris De Tier en Jean-Marc Carnevali, wipte Vliegen in volle finale naar de drie leiders. Op de piste sloten de anderen ook nog aan, maar ze kwamen net te laat om nog voor de zege mee te kunnen sprinten.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.