Kamperen voor één plaatsje in Steinerschool

Kamperen  voor één plaatsje in Steinerschool

Mathieu en Harlinde uit Maarkedal willen in Munte hun dochter Rosanne inschrijven in de Steinerschool. Foto: lvi

MERELBEKE / MUNTE - Op het Munteplein in de Merelbeekse deelgemeente Munte kamperen sinds vorige week woensdag enkele ouders met hun caravan, camper of, tentje. Ze willen hun kind per se inschrijven in de Landelijke Steinerschool. De directrice laat weten dat er maar één plaats vrij is.

De eerste caravan kwam woensdag aan. Mathieu en Harlinde uit Maarkedal willen er hun dochter Rosanne inschrijven in de Steinerschool. ‘Ik werk hier in de streek, en mijn vrouw wilde dichter bij de E40 wonen’, zegt Mathieu. ‘En we wilden onze dochter het liefst inschrijven in een Steinerschool.’

‘We kunnen zestien leerlingen inschrijven per geboortejaar, maar er zijn al vijftien broertjes en zusjes die voorrang krijgen,' deelt directrice Yoke Neirynck mee. ‘In de toekomst zouden we naar vier extra plaatsen per geboortejaar kunnen gaan,maar dat gaat nu nog niet’, legt ze uit.

De kamperende ouders hebben intussen een wachtlijst opgesteld en aan de schoolpoort uitgehangen. Elke ouder die er bij komt, kan zich onderaan de lijst toevoegen. De kleine Rosanne staat bovenaan de lijst en de directrice van de school.

Klik hier en lees meer in editie De Gentenaar van Het Nieuwsblad.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio