Gentse politie vouwt vijf nieuwe actieplannen uit

Gentse politie richt vizier op gaybashing, fietsdieven en 'beroepscriminelen'

Gentse politie richt vizier op gaybashing, fietsdieven en 'beroepscriminelen'

Naast het ‘normale’ politiewerk heeft de Gentse politie in haar nieuwe Veiligheidsplan vijf andere prioriteiten vastgelegd, telkens met een nieuw actieplan. Foto: fvv

GENT - De Gentse flikken richten de komende drie jaar hun vizier specifiek op inbrekers, fietsdieven, haatmisdrijven tegen holebi’s of transgenders en beroepscriminelen en criminele organisaties. Daarvoor wordt onder andere een nieuw specifiek meldpunt voor gaybashing opgericht.

Om haatmisdrijven tegen holebi’s en transgenders aan te pakken, start de politie binnenkort met een meldpunt gendercrime. Daar kunnen mensen terecht die bijvoorbeeld in elkaar werden geslagen ‘omdat ze homo zijn’.

De voorbije jaren klonk de roep om een andere aanpak tegen gaybashing na enkele gewelddadige incidenten erg luid in Gent. ‘Met infosessies in de holebigemeenschap willen we de werking van het meldpunt bekendmaken’, zegt korpschef Filip Rasschaert. De politie wil ook meer aanwezig zijn in het holebimilieu en op evenementen.

Naast het ‘normale’ politiewerk zijn nog vier andere prioriteiten vastgelegd. Lees het volledige artikel, met details over de vijf actieplannen, in De Gentenaar van woensdag 23 april 2014.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio