Dagen van ‘oude’ dienstencheques zijn geteld

Dagen van ‘oude’ dienstencheques zijn geteld

Foto: Reporters

Wie nog dienstencheques in het bezit heeft met een waarde van 8,5 euro, heeft nog maar een week de tijd om die te gebruiken of in te ruilen. Op 1 mei vervallen die dienstencheques immers; ze kunnen dan niet meer gebruikt, terugbetaald of omgeruild worden. Dat melden uitgever Sodexo en de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) woensdag.

Hoeveel dienstencheques van 8,5 euro nog in omloop zijn, kon men woensdag niet zeggen. ‘Het zijn er beduidend minder’ dan de 450.000 waarvan begin april sprake was, klonk het wel.

De procedure voor de omruiling of terugbetaling van papieren en elektronische dienstencheques staat op de website www.dienstencheques-rva.be. Dienstencheques die per post worden opgestuurd, moeten ten laatste op 30 april bij Sodexo zijn.

De dienstencheques kosten sinds 1 januari 2014 9 euro (voor de eerste 400 stuks) en 10 euro voor de volgende 100. De oude dienstencheques kunnen worden gebruikt tot eind april.

Elke dienstencheque geeft recht op een uurtje huishoudelijke hulp zoals koken, wassen en poetsen. De formule wordt ook fiscaal aangemoedigd. De aankoopprijs van de cheques geeft recht op een belastingvermindering van 30 procent van het betaalde bedrag, waarbij dit laatste geplafonneerd wordt op 1.380 euro per persoon en per jaar.

Corrigeer

MEER NIEUWS