Oudste boerenmarkt terug van weggeweest

Gavere -

In samenwerking met de Vlaamse Landmaatschappij start het gemeentebestuur van Gavere de ‘Baaigemse Boerenmarkt’ weer op.

Baaigem is bekend voor de oudste boerenmarkt van België, maar die traditie verwaterde de jongste jaren. De boerenmarkt zal enkele zondagen georganiseerd worden onder de noemer ‘Tiendenschuur’.

Deze naam verwijst naar de plaats waar ooit Tiendplichtige boeren een 10de van hun opbrengst kwamen afgeven aan de Tiendpachter. Op het nabijgelegen 't Hof te Baeyghem was er een dergelijke schuur. Voor deze zondagse markt van lokale streekproducten worden nog particulieren, lokale bedrijven of boeren gezocht die hun eigen (bio)producten aan de man willen brengen. Interesse? Neem contact op met Alex Vertenten op 09-389.29.80 of via alex.vertenten@gavere.be. De Tiendenschuur wordt samen met brocantehandelaar ATTIC op het pleintje rechtover de Sint Bavo-kerk in de dorpskern van Baaigem georganiseerd, van 9 tot 13 uur en dit op zondagen 25 mei, 22 juni, 27 juli, 24 augustus en 28 september.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio