Skeletonatlete Kim Meylemans kiest voor België

De beloftevolle skeletonatlete Kim Meylemans uit Neeroeteren verdedigt vanaf volgende winter de Belgische kleuren in het skeleton. Dat heeft de Belgische Federatie voor Bobslee en Skeleton vrijdag laten weten in een persbericht.

‘Na het succes van de Belgian Bullets afgelopen winter, afgesloten met een prachtige zesde plaats op de Olympische Winter Spelen in Sotsji, zien we op dezelfde banen dusbinnenkort nieuw Belgisch talent verschijnen in het minstens even spectaculaire skeleton’, klinkt het.

‘De 18-jarige Meylemans is geboren in Duitsland, heeft Belgische ouders en werd in 2009 verliefd op de skeletonsport tijdens haar verblijf in het astmacentrum van Berchtesgaden, waar ook de Duitse topwintersportschool zich bevindt. Ze sloot zich aan bij de Duitse federatie en nauwelijks drie jaar later behaalde ze tijdens de Youth Olympic Games in Innsbruck een vijfde plaats en haar eerste overwinning in een Europacupwedstrijd, voor regerend olympisch kampioene Elizabeth Yarnold.’

‘Op een ogenblik dat de Belgische Federatie een nieuwe start wil nemen is voor mij het moment gekomen om (eindelijk) voor mijn eigen land uit te komen’, klinkt het bij Meylemans. ‘Ik voel mij bijzonder goed in die groep atleten van de beide bobsleeteams en het ondersteunende team’, aldus de Limburgse.

‘Met Kim hopen we nu ook in de skeleton een atlete de mogelijkheden te kunnen bieden om zich verder te ontwikkelen. We streven ernaar om op de komende Winterspelen in Pyeongchang in 2018 naast een bobsleeteam ook een skeletonatlete te mogen afvaardigen’, aldus voorzitter Fernand Hollevoet.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.