Mode

Na Chanel nu ook boetieks van Dior en Céline beroofd

Na Chanel nu ook boetieks van Dior en Céline beroofd

De boetiek van Dior aan de Avenue Montaigne Foto: Dior

Waren wij eigenaar van een luxeboetiek, dan investeerden we toch wat extra in bewaking. Want na de Parijse concept store Colette en de Londense Chanelboetiek, werden nu ook Dior en Céline het slachtoffer van een overval.

De overvallenplaag op luxeboetieks in Parijs kent voorlopig nog geen einde. Mag zich nu ook slachtoffer noemen: de chique boetiek op de Parijse Avenue Montaigne van het Franse modehuis Dior - dicht bij de Champs-Élysées en bovendien hun allereerste boetiek ooit - waar ze woensdagmorgen vroeg twee gemaskerde dieven over de vloer kregen.

De dieven namen voor bijna 100.000 euro aan tassen en schoenen mee uit de opslagruimte van de boetiek. De overval was goed voorbereid, want het duo - dat ook een bewaker hebben bedreigd - spoot nadien een brandblusapparaat leeg om sporen uit te wissen alvorens ze in een vluchtauto stapten.

Een paar uur later moest ook de boetiek van Céline eraan geloven. Daar kwam diezelfde dag kort voor 10.00 uur, net voor boetiek de deuren zou openen, een gewapende man binnen die drie personeelsleden bedreigde met pistool en pepperspray. De dief ging er uiteindelijk te voet vandoor met een koffer gestolen spullen ter waarde van ongeveer 50.000 euro.

Vorige maand werd de Parijse concept store Colette op een gelijkaardige manier beroofd, ook al op klaarlichte dag. Daar gingen twee dieven met spullen ter waarde van 600.000 euro aan de haal. En ook in Londen zijn de dure spullen niet meer veilig: een Chanelboetiek was er het slachtoffer van een ramkraak en dieven namen 26 tassen mee.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees