Grote Radiomarathon van 190 uur ten voordele van Make-A-Wish

Lennart wil 190 uur lang radio maken

Lennart wil 190 uur lang radio maken

Zangeres Gala steunt De Grote Radiomarathon van Lennart Creël van ClubFM Vlaanderen. Foto: Kurt Maddens

Merchtem -

Lennart Creël probeert vanaf zaterdag het wereldrecord radio maken te breken vanuit de Sint-Jansstraat in Merchtem. De Grote Radiomarathon, die 190 uur zal duren, wordt nationaal uitgezonden via de bijna zestig frequenties van ClubFM in Vlaanderen.

Van zaterdag 26 april tot en met zondag 4 mei probeert dj en radiomaker Lennart Creël van ClubFM Vlaanderen het wereldrecord radio maken te breken vanuit Merchtem. ‘Het record radio maken is momenteel in handen van Peter Van de Veire, presentator bij MNM. Hij heeft 185 uur non-stop radio gemaakt’, zegt Lennart Creël. ‘Ondertussen werd al twee keer geprobeerd om dit record te breken. Jeffrin Erkelens, een Nederlandse dj uit Rotterdam, waagde de laatste poging, hij haalde 187 uur. Deze poging werd echter nog niet erkend door Guinness World Records.’ De Grote Radiomarathon wordt nationaal uitgezonden via de bijna zestig frequenties van ClubFM in Vlaanderen, via het digitale radiokanaal op Telenet (kanaal 919 in Vlaanderen en kanaal 939 in Brussel), via INDI (via kanaal 520) en via www.clubfm.be en www.radiomarathon.be.

Arts, psycholoog en diëtiste

De recordpoging en marathonuitzending van minstens 190 uur zijn ten voordele van Make-A-Wish Vlaanderen. De opbrengst van alle acties gaat integraal Make-A-Wish Vlaanderen.

‘Ik wil dit doen omdat deze mooie organisatie dromen doet uitkomen van kinderen die worden geconfronteerd met een levensbedreigende ziekte en hen zo een hart onder de riem steekt’, zegt de radiomaker.

‘Natuurlijk zal ik goed uitgerust zijn. Ik zorg er vanzelfsprekend voor dat er geen dode momenten zijn en dat we steeds materiaal en onderwerpen hebben om de marathon voort te zetten. Dokters volgen me op en ik word bijgestaan door een arts, een psycholoog en een diëtiste. We vragen ook verschillende bekende Vlamingen om langs te komen, zoals Nicole en Hugo, maar ook Gala steunt ons. De kick-off van de Grote Radiomarathon wordt immers door haar gegeven. Gala is een artieste met wereldfaam die bekend werd door hits als Freed from desire en Let a boy cry’, zegt Creël. Aan de Grote Radiomarathon werken meer dan honderd vrijwilligers mee over heel Vlaanderen. Luisteraars en sympathisanten kunnen gedurende die acht dagen de actie steunen door verzoeknummers aan te vragen via sms naar 6604 (bericht beginnen met ‘club’) of de studio in Merchtem in de Sint-Jansstraat 112 te bezoeken. Garcia Goodbye uit Vilvoorde engageerde zich inmiddels om speciaal voor de Grote Radiomarathon een single op te nemen. Ook de opbrengst van de single Lilly wordt integraal naar Make-A-Wish doorgestort. Lennart Creël zoekt nog vrijwillige getuigen of waarnemers uit Merchtem die twee à drie uur van hun tijd willen opofferen voor het goede doel om de recordpoging te registreren.

www.radiomarathon.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio