iPhone-gebruikers met Proximus eindelijk ook toegang tot 4G

iPhone-gebruikers met Proximus eindelijk ook toegang tot 4G

Foto: EdA

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple heeft een commercieel akkoord gesloten met telecomoperator Proximus. Hierdoor is het 4G-netwerk van Proximus sinds vrijdagavond ook beschikbaar voor klanten met een iPhone 5. Dat heeft Frédérique Verbiest van Proximus zaterdag bevestigd aan Belga. Vanaf de zomer zal de iPhone ook worden verkocht in de Proximus-winkels.

Volgens Verbiest komt deze activering vroeger dan voorzien. ‘We waren op de hoogte dat Apple het 4G-netwerk ging activeren, maar het is enkele dagen vroeger gebeurd dan voorzien. Dat is natuurlijk goed nieuws voor onze klanten die hierdoor sinds vrijdagavond op het 4G-netwerk kunnen met hun iPhone 5’, zegt de woordvoerster.

Het contract met Apple voorziet ook in de verkoop van de iPhone-toestellen in de Proximus-winkels. ‘Vanaf deze zomer gaan we ook de iPhones verkopen’, verduidelijkt Verbiest.

Proximus biedt al anderhalf jaar het 4G-netwerk aan haar klanten aan. Enkel met Apple was er, tot nu, geen overeenkomst gevonden. Hun 4G-netwerk heeft een bereik van 66 procent.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees