Oom koningin Mathilde op lijst VCP

Oom koningin Mathilde op lijst VCP

Raoul d’Udekem d’Acoz (archieffoto) Foto: BELGA

De Vlaamse Christen Partij (VCP) neemt op 25 mei in elke provincie deel aan de verkiezingen met een lijst voor het Vlaams Parlement. De lijsttrekker in Vlaams-Brabant is de oom van koningin Mathilde.

Dat maakt de VCP zaterdag in een persbericht bekend. Raoul d’Udekem d’Acoz, de 79-jarige oom van koningin Mathilde, heeft gedurende 18 jaar een lokaal mandaat uitgevoerd voor CD&V, onder meer als gemeenteraadslid in Ieper en schepen in Herne. Hij zet zich nu in voor de VCP.

Febe Allyn, een studente agogiek, trekt de lijst in Oost-Vlaanderen, Albert Willem, in Limburg. Omer Thomassetti, gewezen medewerker in het Vlaams Parlement, afdeling onderwijs, is lijsttrekker in Antwerpen. VCP-voorzitster Agnes Jonckheere trekt de lijst in West-Vlaanderen.

De VCP is de opvolger van VCD, de Vrije Vlaamse Christen Democraten. De partij profileert zich als christelijke partij die ‘back to the roots’ wil. De partij kwam al enkele keren op bij de verkiezingen. De partij kwam in 2006 in Bree op in kartel met Vlaams Belang. In 2012 maakte de partij er deel uit van de alliantie Bros, een lokale samenwerking met N-VA en S.PA, en levert zo een van de schepenen in de gemeente.

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees