Ontdek onze nieuwe stemtest en vorm zelf uw regering

Vandaag lanceert Het Nieuwsblad samen met Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Vier een gloednieuwe stemtest: uwregering.be. Deze stemtest is gemaakt volgens een vernieuwend concept en speelt meer dan andere stemtests in op een essentieel aspect van politiek: keuzes maken.

Ontdek hier onze stemtest en vorm zelf uw regering

'Deelnemers stellen op uwregering.be een eigen programma samen met de punten die ze echt belangrijk vinden en geven hun prioriteiten aan', legt Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, uit. 'Op het einde van de test krijgen ze een regeringsfoto te zien met de politici die het best aansluiten bij hun programma.'

Bijna 200 politici van acht partijen vulden de stemtest volledig in. De regeringsfoto kan ook ingevuld worden met kandidaten uit de eigen kieskring. En er is een foto van de oppositie: de politici die het verst afstaan van de deelnemers hun programma.   

De stemtest, ontwikkeld door Nascom en onderzoeksbureau iVox, bevat een schat aan informatie over wat de Vlaming denkt over een hele rist stellingen en hoe de 200 politici er tegenover staan. Op basis van een iVox-enquête bij 2.000 Vlamingen komen deelnemers bovendien te weten hoe hun programma gemiddeld zou scoren bij de bevolking.

Ook visueel vertrekt uwregering.be van een vernieuwend concept. Alle thema's worden geïllustreerd met animatiefilmpjes, op basis van tekeningen door Peter Goes en met de stem van Pieter Embrechts. Die filmpjes maken ook op een eenvoudige manier duidelijk dat elke beslissing consequenties heeft, en dus nieuwe vragen oproept.

Neem hier deel aan onze stemtest


Deel onze test met uw vrienden en ontdek wie er in uw regering zit.

Corrigeer

NIEUWS