Hacker schreeuwt baby wakker via babyfoon

Hacker schreeuwt baby wakker via babyfoon

Foto: rr

Een koppel uit Ohio heeft de nachtmerrie van elke ouder beleefd, toen ze ’s nachts een man brutaal tegen hun baby hoorden roepen. Een onbekende hacker had de draadloze camera op het kinderbedje gehackt en probeerde hun dochtertje wakker te maken.

Heather en Adam Schreck schrokken in het midden van de nacht wakker door het geschreeuw in de kinderkamer. Toen Adam de kamer van zijn dochter kwam binnengestormd zag hij het Foscam IP apparaat, dat aan de wieg van de tien maanden oude baby hing, heen en weer bewegen, terwijl iemand ‘word wakker baby’ door het toestel schreeuwde.

Toen de hacker besefte dat de vader in de kamer was, draaide de camera zag, en begon de hacker scheldwoorden naar Adam te roepen. ‘Hij riep afschuwelijke obsceniteiten, dus ik trok snel de stekker uit.’

Hoe lang de hacker de baby en het gezin al bespioneerde via de camera kon niet achterhaald worden.

De zogenaamde babymonitors zijn erg populair in de VS. Je kan de camera gemakkelijk verbinden met je smartphone, en zo je baby altijd in de gaten houden. Mensen die zo’n camera in huis hebben, wordt aangeraden om een verschillend paswoord te nemen voor de wi-fi en de camera. En geen voorspelbare wachtwoorden als ‘wachtwoord’ of ‘1234’ te gebruiken.

Corrigeer

MEER NIEUWS