Buurtbewoners bepalen nieuw stadszicht

Buurtbewoners bepalen nieuw stadszicht

De onthulling van het Urban Decor. Foto: kms

Vilvoorde -

Vilvoorde Buurtbewoners van de kanaalzone in de wijk Het Broek onthulden tijdens de voorstelling van het nieuwe woonproject 4 Fonteinen de beeldsculpturen die naar hun beeltenis werden gemaakt. Hét signaal dat de buurt vandaag volop leeft.

Op het 13 hectare grote stuk grond herrijst een nieuw stadszicht dat de nieuwe dynamiek rond de kanaalzone uitstraalt. De stad en de projectpartners van 4 Fonteinen (Matexi, PSR Brownfield Developers, Waterwegen en Zeekanaal NV) willen in de tussentijd de braakliggende terreinen tussen de Schaarbeeklei en het kanaal nuttig invullen met het project Tijdelijk Anders Bestemmen.

De eerste projecten werden tijdens het lanceringsevent voorgesteld. Een dertigtal metalen sculpturen van buurtbewoners sieren het landschap. De silhouetten beelden de bewoners af met hun grootste passies. Het bestaande leven krijgt op die manier meerdere gezichten. Naast de sculpturen werd eveneens een loop- en wandelparcours ontworpen die 4 Fonteinen met het stadscentrum verbindt. Het ontwerpbureau Surplus vroeg eveneens aan de vierdejaars van Het Atheneum om enkele mythes over de Zenne uit te schrijven. Bedoeling is om de Zenne opnieuw tot leven te brengen en via een blogactie nog meer verhalen van de waterloop met elkaar te verbinden. Bewoner Jean Driessens: ‘Ik woon al meer dan vijftig jaar in Het Broek. Deze site verdient deze herwaardering.’

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S