Gewelddadige overval op echtgenote frituuruitbater in Merchtem

MERCHTEM - In het Vlaams-Brabantse Merchtem is zondagavond de echtgenote van een frituuruitbater met geweld thuis overvallen.

De twee daders waren uit op de dagopbrengsten van de frituur en bewerkten de vrouw met een stroomstoottoestel en gaven haar verschillende klappen, waarna ze er met een som geld vandoor gingen. Dat meldt de lokale politie van de zone Asse/Merchtem/Opwijk/Wemmel.


De echtgenoot van de vrouw was rond 21.00 uur de dagopbrengsten naar huis komen brengen. Hij keerde vervolgens terug naar zijn zaak terwijl zijn echtgenote alleen in hun flat bleef.


Ongeveer anderhalf uur later, omstreeks 22.30 uur, werd aangebeld. De vrouw dacht dat het haar man was, opende de benedendeur van het flatgebouw en ging vervolgens de deur van het appartement openen. Daar stond ze tegenover twee mannen met bivakmutsen. Die grepen haar vast en eisten geld. Toen de vrouw antwoordde dat ze geen geld in huis had, hield een van de daders een stroomstootwapen tegen haar wang. De vrouw kreeg ook verschillende klappen in het aangezicht. Uiteindelijk gingen de daders er vandoor met een geldsom. Voorlopig ontbreekt van hen elk spoor.


Het is niet de eerste keer dat de frituuruitbater het slachtoffer werd van een diefstal met geweld. De vorige keren gebeurde dat ook telkens op een zondag, rond het sluitingsuur.
 

Corrigeer

MEER NIEUWS