Duyck verslaat De Vocht en wint BK tijdrijden vrouwen

Duyck verslaat De Vocht en wint BK tijdrijden vrouwen

Foto: Belga

Ann-Sophie Duyck (Autoglas Wetteren Cyclingteam) is donderdag in Hooglede-Gits Belgisch kampioen tijdrijden bij de vrouwen elite geworden. De 26-jarige renster uit Hulste had halverwege elf seconden achterstand op titelverdedigster en viervoudig kampioene Liesbet De Vocht, maar na dat tussenpunt knabbelde ze aan haar achterstand om uiteindelijk nog met vijf seconden voorsprong de titel te veroveren. Maaike Polspoel had als derde al meer dan een minuut achterstand.

Wielrennen op Sportwereld.be

‘In het verleden is al vaker gebleken dat ik het van mijn tweede wedstrijdhelft moet hebben in een tijdrit’, stelde Duyck. ‘Vanuit de wagen en van mensen langs het parkoers kreeg ik te horen dat ik naderde op Liesbet en dat ik kans had op mijn eerste Belgische titel. Ik had eerder dit seizoen wel al twee testtijdritten met grote voorsprong gewonnen, maar Liesbet en Maaike kwamen daar niet aan de start zodat ik geen referentie had waar ik stond ten opzichte van hen. Ik hoop dat bondscoach Ludwig Willems me na deze titel het vertrouwen zal geven voor het WK. Een selectie zou een primeur zijn voor mij. Ik besef wel dat daar een sterke prestatie neerzetten niet simpel zal zijn.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.