Meerderheid wil trajectcontroles op alle snelwegen

Meerderheid wil trajectcontroles op alle snelwegen

Foto: rr

Ruim de helft van de Vlamingen is voorstander om trajectcontroles in te voeren op alle snelwegen, een kwart is hiermee niet akkoord. Dat blijkt uit een iVox-enquête bij 2.000 Vlamingen voor de stemtest uwregering.be. Ook onder de politici is een meerderheid van 60 procent gewonnen voor de trajectcontroles, behalve Open VLD en Vlaams Belang.

Mis niets van de verkiezingen 2014

Bij trajectcontrole wordt de snelheid van voertuigen tussen twee punten gemeten. Deze flitscamera's die nagaan of je over een bepaalde afstand niet te snel gereden hebt, zijn veel efficiënter dan de oude, vaste camera's. In 2012 werd het eerste trajectcontrolesysteem in Vlaanderen in gebruik genomen op het viaduct van de E17 in Gentbrugge. Inmiddels is er ook een trajectcontrole op de E40 tussen Erpe-Mere en Wetteren in beide rijrichtingen.


Voor de stemtest uwregering.be hebben we aan 180 politici gevraagd of er op alle snelwegen een trajectcontrole moet ingevoerd worden. Zestig procent antwoordde 'akkoord' op deze vraag. 

Stel op uwregering.be uw eigen verkiezingsprogramma samen en ontdek welke politici uw standpunten steunen, zij worden minister in uw regering.
 

Doe hier de stemtest.

Bekijk het antwoord van de 2.000 Vlamingen en kopstukken op deze stelling:

Trajectcontrole op alle snelwegen

52,6%

26,1%

21,4%

AKKOORD
NIET AKKOORD
NEUTRAAL

Deze politici gaan akkoord


Bart De Wever
(N-VA)

Kris Peeters (CD&V)

Bruno Tobback (SP.A)

Wouter Van Besien (Groen)

Deze politici gaan niet akkoord


Maggie De Block (Open VLD)

Filip Dewinter (Vlaams Belang)
 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S