Verkeershinder verwacht aan bruggen door baggerwerken

Moerbeke-Waas -

Van 6 mei tot midden augustus zullen de Coudenbormbrug en Terwestbrug onderbroken zijn voor alle verkeer.

Waterwegen en Zeekanaal voert dan baggerwerken uit op de Moervaart en Bovendurme. De werken starten op dinsdag 6 mei. Vanaf 12 mei wordt grote verkeershinder verwacht in Moerbeke. ‘Tijdens de werkuren zullen de Coudenbormbrug en Terwestbrug omhoog staan’, zegt schepen van Openbare Werken Pierre De Bock (Open VLD). ‘Twee van de drie bruggen kunnen dan niet gebruikt worden.’ Alleen via de Dambrug kan gereden worden, waardoor het verkeer van en naar Lokeren hinder zal ondervinden. ‘Aan de Dambrug worden lichten geplaatst, waardoor beurtelings gereden kan worden.’ Maar ook de Dambrug zal af en toe omhoog moeten voor voorbijvarende boten.

Er is een regeling uitgewerkt voor de hulpdiensten. ‘Voor oproepen ten zuiden van de rivier worden de Lokerse hulpdiensten ingeschakeld en voor alle andere oproepen komen de hulpdiensten van Zelzate’, verduidelijkt De Bock. ‘Bovendien staan de hulpdiensten in contact met de bruggendraaier, die kan inschatten of de brug gesloten of openstaat.’

De twee bruggen zijn overdag onderbroken voor het verkeer, zodat de werken zo snel mogelijk afgerond kunnen worden. ‘Er zal ook op zaterdag gewerkt worden. We hebben kunnen verkrijgen dat de twee bruggen 's nachts omlaag gaan, zodat er dan wel over gereden kan worden.’

Op zondag en tijdens het bouwverlof van midden juli tot begin augustus wordt niet gewerkt en kan het verkeer erover.

Door slib te verwijderen kan het pleziervaartverkeer vlotter voorbijvaren en wordt de waterafvoer verbeterd. .In totaal wordt zo'n 60.000 kubieke meter slib afgevoerd.

De werken duren wellicht tot midden augustus, maar het boottoerisme zal vermoedelijk weinig hinder ondervinden. Ook de Kalvebrug in Wachtebeke kan tijdens de werken niet gebruikt worden door het verkeer.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio