Nieuwe horecafederatie kan meteen aan de slag

Nieuwe horecafederatie  kan meteen aan de slag

Horaca Hageland koos een bestuur en met Katrien Vanistendael ook een nieuwe voorzitster. Foto: fg

Tienen -

Het bestuur van de nieuwe horecafederatie Oost-Brabant zegt in Tienen met stress te zitten door invoering van de promotaks en de werken aan de vesten.

De federatie Hageland is nu opgedeeld in een afdeling Noord-Brabant (Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem) en een afdeling Oost-Brabant met als begrenzing Boutersem, Tielt-Winge, Diest, Limburg en Waals-Brabant. Katrien Vanistendael van restaurant De Refugie in Tienen is de eerste voorzitster van Horeca Oost-Brabant. Ze had tijdens de stichtingsvergadering en verkiezing van een bestuur in het Kouterhof in Hoegaarden de stressballen van Horeca Vlaanderen bij de hand om uit te delen aan de leden. Want de horeca zit met stress om het uitblijven van de lastenverlaging, zwartwerk en zwarte kassen.

‘We willen een gesprekspartner zijn met het stadsbestuur bij de invoering van de promotaks voor handelszaken, waar ook de horeca door getroffen wordt’, zegt Vanistendael. ‘We wensen duidelijkheid over de vorm van de belasting en gaan op 12 mei naar een vergadering van handelaars. In februari vroegen we in een brief al naar uitleg, maar een antwoord bleef uit. Ons opzet is de problemen van de horeca aan te pakken, vooral nu de aanvang van vernieuwingswerken aan de vesten naderen. De weerslag op de handel en horeca zal niet min zijn. We willen maatregelen bedingen om de nadelen tot een minimum te beperken.’

Horeca Oost-Brabant telt 72 leden en het is de bedoeling om snel aan honderd te geraken. Enkele initiatieven staan geprogrammeerd. Er was al een tapcursus voor scholieren uit de Tiense hotelafdeling van het Piso en op 18 juni geeft het Rode Kruis een cursus over eerste hulp bij ongevallen in horecazaken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio