Standard mist Vainqueur tegen Club Brugge en Lokeren

Standard mist Vainqueur tegen Club Brugge en Lokeren

William Vainqueur Foto: Photo News

Standard zal het de twee volgende matchen moeten stellen zonder William Vainqueur. De sterkhouder op het middenveld kreeg in de eerste helft tegen Zulte Waregem zijn tiende gele kaart van het seizoen onder de neus geschoven en is bijgevolg automatisch twee wedstrijden geschorst.

Een flinke streep door de rekening voor de Rouches want de Fransman speelde het afgelopen seizoen zowat elke minuut wanneer hij fit was. Standard moet hem missen in dé cruciale thuismatch tegen Club Brugge en de gevaarlijke uitwedstrijd op het veld van Lokeren.

Mist ook Van Damme match tegen Club?

Jelle Van Damme kreeg een rode kaart  na een opstootje met enkele ­Zulte Waregem-spelers. Hij kreeg als uitleg dat hij ­Thorgan Hazard naar de keel greep. Voor hem is het afwachten welke straf het bondsparket maandag voorstelt. ‘Ik zag niet goed waarom Van Damme uitgesloten werd’, vertelde Guy Luzon. ’Vainqueur en Van Damme zijn twee jongens met veel kwaliteiten, maar we hebben een sterke kern met genoeg jongens die dit kunnen ­opvangen.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.