Siani Speler van het jaar in Oostende

Siani Speler van het jaar in Oostende

Ook Canesin stemde voor zichzelf: ‘Maar ik denk niet dat ik zal winnen.’ Foto: mhb

Als iemand het wonderlijke seizoen van KV Oostende vergeten was, zal de stemming voor Profvoetballer van het Jaar daar verandering in brengen. Aan de kust is er geen sprake van valse bescheidenheid. Sébastien Siani, Didier Ovono of zelfs Fernando Canesin: stuk voor stuk hadden ze ­punten voor zichzelf veil.

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Maar ik heb geen compleet seizoen gespeeld, dus ik denk niet dat ik kan winnen’, zei Canesin grijnzend. Ovono, niet de enige die Siani punten gunde, was eerlijk: ‘Het wordt tijd dat ik me laat gelden. (lacht) Daarom stem ik op mezelf als Doelman van het Jaar.’

Franck Berrier was zijn oude club nog niet vergeten: Thorgan Hazard kreeg vijf punten, Francky Dury ook eentje, maar pas na Fred Vanderbiest, opvallend populair bij de eigen spelers. En opmerkelijk: Sébastien Bruzzese, tweede doelman van Zulte Waregem, kreeg van de Fransman punten. Sammy Bossut niet.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.