Albasini klopt Bakelants in Ronde van Romandië

Michael Albasini heeft de vierde en voorlaatste etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De Zwitser won in Fribourg de sprint van zijn twee medevluchters na een ganse dag in de aanval te hebben gereden. Jan Bakelants strandde op de derde stek, achter Thomas Voeckler. Simon Spilak blijft nipt leider voor Chris Froome.

De voorlaatste etappe in de Ronde van Romandië werd een veredeld criterium van 174 kilometer in en rond Fribourg. De renners moesten zes lussen van 29 kilometer afleggen, met telkens een beklimming van derde categorie.

Na een snelle start geraakten vijf renners voorop en met Jan Bakelants (Omega Pharma-Quickstep) zat er ook een Belg vooraan. Vuillermoz (AG2R), Albasini (Orica), Marino (Cannondale) en Voeckler (Europcar) waren zijn medevluchters. De vijf werkten goed samen en reden een voorsprong van meer dan zes minuten bij elkaar. Ze kregen zelfs even 1’30” cadeau door een wegvergissing maar de koers werd daarop even geneutraliseerd. Op het laatste klimmetje van de dag voerde Bakelants zelf de forcing, enkel Voeckler en Albasini bleven over in zijn zog. Het peloton kwam te laat en de drie vochten het onder elkaar uit voor de dagzege. Bakelants probeerde even de sprint nog te ontlopen maar dat lukte niet. Albasini vertrok van op de kop en hield makkelijk stand, zijn derde zege in deze rittenkoers.

Morgen eindigt deze Ronde van Romandië met een tijdrit. De Sloveense leider Simon Spilak (Katusha) vat de race tegen de klok aan met één seconde voorsprong op topfavoriet Chris Froome (Sky).

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.