Zaak-Maddie: Britse politie mag graafwerken starten in Algarve

Zaak-Maddie: Britse politie mag graafwerken starten in Algarve

Madeleine - Maddie - McCann verdween intussen al zeven jaar geleden. Foto: REUTERS

Speurders van Scotland Yard maken zich op om op drie plaatsen te graven nabij het vakantiecomplex in de Portugese Algarve waar de Britse peuter Madeleine McCann mysterieus is verdwenen.

De Portugese autoriteiten hebben de Britse politie toestemming verleend om de terreinen te onderzoeken rond het hotelcomplex in het zuiden van het land, waaruit het destijds vierjarige meisje Madeleine McCann in 2007 verdwenen. 'Het Openbaar Ministerie van Portimao laat de Engelse politie toe om speurwerk te verrichten op een braakliggend stuk grond in de omgeving van de Ocean Club in Praia da Luz.' Dat schrijft de populaire krant Correio da Manha, die een bron uit het dossier citeert.

Het parket-generaal wilde niet veel commentaar kwijt over het nieuws, dat ook werd gepubliceerd in het Jornal de Noticias. 'De inhoud van het verzoek van de Britse autoriteiten is vertrouwelijk', verklaarde het Openbaar Ministerie, dat wel zei dat in maart een vraag naar bijkomende informatie werd ontvangen.

Volgens deze twee Portugese kranten en andere Britse media wil Scotland Yard radarapparatuur gebruiken om sporen te vinden die te maken hebben met de verdwijning van Maddie. Eind maart had de Britse politie gezegd op zoek te zijn naar een pedofiel, die zich tussen 2004 en 2010 had vergrepen aan vijf meisjes in vakantiewoningen die voornamelijk door Britse gezinnen werden gehuurd in de regio van de Algarve.

De destijds vierjarige Madeleine McCann was op 3 mei 2007 uit haar kamer verdwenen in Praia da Luz, een kleine badplaats waar ze verbleef met haar familie, terwijl haar ouders met vrienden dineerden in nabijgelegen restaurant.

De Portugese politie sloot het onderzoek in 2008 af na 14 maanden van omstreden onderzoek, waarbij zelfs de ouders van het meisje onder verdenking werden gesteld en later weer werden vrijgesproken. Nadat de Britse autoriteiten het dossier twee jaar lang hadden bestudeerd, opende het Verenigd Koninkrijk officieel een eigen onderzoek in juli 2013, waarna niet veel later ook de Portugese autoriteiten het dossier terug onder de loep namen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees