Vijf mensen gewond na religieuze discussie in dorpscafé

ESSEN - In Essen hebben een paar moslims zondag amok gemaakt op het terras van een dorpscafé. Ze namen het niet dat een diaken een kruisje droeg op zijn kleding en riepen hem beschuldigingen toe. Toen de café-uitbater ingreep werd de situatie grimmig. Vijf mensen raakten gewond.

Diaken Leo Van Gink zat zondag op het terras van dorpscafé 't Gildenhuys toen het misging. Enkele moslims hadden opgemerkt dat de diaken een kruisje op zijn kleding droeg, en scholden hem uit voor pedofiel. 'Met die taal was ik niet opgezet, dus heb ik hen gevraagd de zaak te verlaten', reageert uitbater Richard Arnouts vanop zijn ziekenhuisbed.

De moslims lieten het daar niet bij en sloegen hem in elkaar. De man ligt nu in het ziekenhuis met een gebarsten ruggenwervel, verder raakten nog vier mensen gewond. 'Mijn vouw haar pink is gebroken, mijn schoonbroer heeft een gescheurd trommelvlies en een verzwikte enkel', vertelt Arnouts. Ook de diaken werd naar het ziekenhuis gebracht: hij was in shock en had hartklachten.

De vechtpartij stopte pas toen de politie ingreep. De daders werden opgepakt, maar verder weigert de politie commentaar te geven. 

Corrigeer

MEER NIEUWS