Schepen Gerda Battel onder vuur over compensatie

Schepen Gerda Battel onder vuur over compensatie

Gerda Battel. Foto: tab

Herselt -

De Herseltse oppositiepartij N-VA is niet te spreken over de compensatietoelage die schepen Gerda Battel (CD&V) opneemt sinds ze haar halftijdse baan bij het OCMW heeft ingeruild voor een voltijdse job in het schepencollege.

‘Elke mandataris heeft het recht om deze compensatietoelage aan te vragen, maar als je van een parttime job naar een beter betaald schepenwedde kan groeien, is het vragen van een bijkomende toelage deontologisch, moreel en ethisch onaanvaardbaar’, zegt fractieleider Peter Keymeulen (N-VA).

Volgens deze laatste zal de toelage de gemeente Herselt tot het einde van de legislatuur 40.000 euro kosten. ‘Daarmee zou schepen Battel meteen de duurste schepen worden van de gemeente’, aldus nog Keymeulen.

‘Ik heb aangevraagd waar ik recht op heb. Ik heb dan ook niets fout gedaan. Bovendien zijn de door N-VA weergegeven cijfers niet correct en ben ik niet de duurste schepen van Herselt. Verder onthoud ik mij van iedere commentaar, omdat ik geen olie op het vuur wil gooien’, reageert Gerda Battel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio