Zangeres Mieke viert verjaardag met fans

Zangeres Mieke viert verjaardag met fans

Zangeres Mieke Gijs. Foto: pkk

Poederlee -

Zangeres Mieke wordt vandaag 57 jaar. Samen met haar fans wil ze haar verjaardag vieren in dancing De Bierhoeve in Poederlee.

Mieke Gijs werd in Turnhout geboren op 8 mei 1957. Precies 57 jaar later wil de gevierde Kempense zangeres haar verjaardag vieren met de fans in De Bierhoeve aan de Herentalsesteenweg in Poederlee. Samen met zangers Luc Van Meeuwen en Ive Rénaarts presenteert Mieke haar verjaardagsshow van 14 tot 18 uur.

Mieke stapte in 1973 als zestienjarige de showbusiness in met de steun van tekstschrijver en producer Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham. Toen die het jonge zangeresje tijdens een show in Wuustwezel op het podium riep om samen de hit Zou het erg zijn, lieve opa te zingen, was het hek van de dam. Meteen daarna volgde een eerste single, Wat een prachtige dag, in duet met Pierre Kartner. Het zou het begin zijn van een lange en succesrijke loopbaan. Mieke reeg de hits aan elkaar. Ook de samenwerking met buitenlandse artiesten als Dennie Christian en Freddy Breck was succesvol.

Haar huwelijk met tv-producent Hugo Dewaersegger was eveneens een mediagebeuren, waarvoor heel Arendonk op straat kwam. Uit dat huwelijk werd in 1984 zoon Bart geboren. Het gezinsleven kreeg vanaf dan een meer prominente plaats in haar leven en ze besloot vaker in Vlaanderen op te treden.

Haar verjaardagsshow past volledig in dat plaatje. Wie vandaag wil gaan kijken, kan best op tijd in De Bierhoeve zijn. De toegangsprijs bedraagt 15 euro, diner inbegrepen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio