Twee dagen feesten op Puntpop

Twee dagen feesten op Puntpop

De organisatoren zijn klaar om minstens 3.500 bezoekers per dag te ontvangen. Foto: vw

Wuustwezel -

Puntpop op 9 en 10 mei wordt een feesteditie. Het Wuustwezelse festival heeft opnieuw de wind in de zeilen. Vrijdag wordt gestart met heavy metal.

Sinds 2006 huist Puntpop op een festivalweide in Sterbos. Nadat 2012 een slappe editie werd, zag het er niet goed uit voor de toekomst van het festival. ‘Maar vorig jaar werd de schade hersteld en beleefde het festival een revival’, zegt mede-organisator Filip Cools. ‘Daarom kunnen we dit jaar weer volop feesten. Aan belangstelling ontbreekt het niet. We hebben een knappe affiche en mikken op 3.500 bezoekers per dag.’

Met een grote groep vrijwilligers is de festivalweide in orde gebracht en werden de feesttenten opgericht. De organisatie zorgt voor de catering, het ophalen van de artiesten aan de luchthavens en indien nodig ook voor overnachting.

Puntpop brengt weer enkele van de beste binnenlandse en buitenlandse bands en dj's naar Wuustwezel. Vrijdag is er voor het eerst een heavy metal festival. De zes bands zijn verspreid over twee podia. Headliner is de legendarische Duitse thrash-band Destruction. Andere bands zijn Satan, Ostrogoth, Attic, Evil Invaders en Hammerhead.

Zaterdag worden diverse genres aangeboden. Nieuw dit jaar is de It's only Rock & Roll and I like it-stage. Hier komen de liefhebbers van de ‘stevige gitaar’ aan hun trekken met bands als Psycho 44, Peter Pan Speedrock, John Coffey en The Kids. Op de Popstage verwelkomt Puntpop de hip-hop helden Halve Neuro en Kraantje Pappie. Met Geppetto & The Whales en Tubelight staan er ook twee Belgische bands op het programma. De beats worden gebracht door Gunther D, The Mixfitz en met Pomrad staat een van de Belgische absolute toptalenten op het podium. Maken het dancefeest compleet: Laston & Geo, Athys & Duster, Yoshi Tsuko & De Hofnar.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio