Le Petit Botanique werd het tijdelijke stadslandbouwrestaurant gedoopt. Chef-kok Joachim Haemers bereidt er elke weekdag een lunch, geserveerd op kringwinkelservies en met groenten uit de nieuwe ‘stadsboerderij’ achter het WZC Heiveld aan de Antwerpsesteenweg.

In die tuin stellen de sociaal-ecologische werkplaats Labeur en het jobcoachingsbureau Compaan tien mensen tewerk. ‘We proberen zoveel mogelijk groenten voor ons restaurant zelf te kweken’, zegt Ron Hermans van Labeur. ‘Deze week wordt er al snijbiet, peterselie en spinazie uit de stadsboerderij gebruikt. Gaandeweg zal het aandeel eigen groenten verder groeien.’

LEES OOK: Restaurant Dok krijgt groenten uit rusthuis

De stadsboerderij is gelegen op 7.000 vierkante meter grond van het OCMW Gent aan het WZC Heiveld in Sint-Amandsberg. Landbouwer Martin Rebry berekende dat de grond 20.000 kilo groenten kan opleveren, waarvan er 4.000 in het restaurant gebruikt kunnen worden. Voor de rest worden nog afnemers gezocht.

Le Petit Botanique is tot 26 september op weekdagen open op DOK. Daarna verhuist het restaurant naar het centrum van de stad.

Reserveren of het menu bekijken kan op www.lepetitbotanique.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio