Rijopleiding in fases op komst

© vum

Federdrive, de koepelorganisatie van erkende rijscholen, pleit voor een dringende en radicale hervorming van de rijopleiding. 'De gefaseerde rijopleiding met professionele begeleiding is een must', zegt voorzitter Jeroen Smeesters maandag in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

kidr

De federatie wil dat de nieuwe Vlaamse regering de hervorming van het rijbewijs als een topprioriteit ziet. Het memorandum van Federdrive vertrekt deze week naar de verschillende partijen. 'Binnen de gefaseerde rijopleiding moeten behalve een aantal verplichte professionele theorie- en praktijklessen, ook tussentijdse tests of evaluaties worden opgenomen', luidt het.

Volgens Touring, VAB en het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid komt die nieuwe rijopleiding in fases er sowieso, schrijven de kranten.

'Verder stellen wij voor om ook de vrije begeleider deel te laten uitmaken van het professionele leerproces van de kandidaat-bestuurder. Zo kan hij of zij ondervinden op welke manier de reacties in het verkeer op een professionele manier kunnen worden bijgestuurd'.

Meer over Rijbewijs

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie