FIFA maakt slogan spelersbus Rode Duivels bekend (inclusief taalfout)

FIFA maakt slogan spelersbus Rode Duivels bekend (inclusief taalfout)

Foto: FIFA.com

Wereldvoetbalbond FIFA heeft vanmiddag de slogans bekendgemaakt die op de officiële spelersbussen van alle 32 deelnemende WK-deelnemers zullen prijken. Supporters van alle landen konden de voorbije weken stemmen op drie mogelijke motto's, voor onze Rode Duivels werd het uiteindelijk: 'Verwacht je aan het onmogelijke!'

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

Wel jammer dat die slogan eigenlijk een slechte vertaling uit het Frans is. Er kon gestemd worden op 'Attendez-vous à l'impossible!', wat blijkbaar foutief vertaald werd naar 'Verwacht je aan het onmogelijke!'. Eigenlijk zou dat in correct Nederlands 'Verwacht het onmogelijke!' moeten zijn.

Voor de Rode Duivels kon ook gestemd worden op de slogans '11 spelers, 1 droom!' en 'Klein land, grote spelers!'. In totaal werden meer dan 160.000 mogelijke slogans geopperd door voetbalfans overal ter wereld, meer dan een miljoen mensen nam deel aan de stemming.

Bekijk hier de slogans voor alle 32 deelnemende landen!

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

UEFA Nations League Divisie A - Groep 2

Vorige speeldag

Speeldag 6

GS W V G DS P
1 Zwitserland 4 3 1 0 14/5 9
2 België 4 3 1 0 9/6 9
3 IJsland 4 0 4 0 1/13 0