‘SD&P haalt in Aalst 5 procent van stemmen’

Aalst -

SD&P, de scheurpartij van SP.A in Aalst, is ervan overtuigd dat haar kandidaten bij de verkiezingen minstens vijf procent van de Aalsterse stemmen binnenhalen.

De Sociaal Democraten & Progressieven (SD&P) zijn zeker van hun stuk. ‘Over heel Oost-Vlaanderen moeten we realistisch zijn, maar in Aalst halen we minstens vijf procent van de stemmen’, verklaarde Patrick Jacobs gisterochtend bij de voorstelling van hun verkiezingsprogramma.

‘Kijk naar onze resultaten bij de vorige verkiezingen. Al was dat wel bij een andere partij.’ Of de scheurpartij inderdaad veel stemmen van rivaal SP.A zal afsnoepen, moet nog blijken. Het programma lijkt alvast een samenraapsel van zowel SP.A-, Open VLD- als N-VA-standpunten. Op Vlaams niveau wil SD&P woonbonussen geven aan mensen die investeren in compact en duurzaam wonen. Huurders of sociale huurders moeten hun betaalde gelden in mindering kunnen brengen bij de aankoop van een woning. Zelfstandigen en ondernemers moeten zuurstof krijgen. De integratie van nieuwkomers vergt een strikte balans van rechten en plichten. Elke leerling heeft recht op een tablet en werknemers op een ‘antistressbudget’ om mee naar de yoga, sport of psychotherapeut te gaan.

Op federaal vlak wil SD&P zuurstof creëren voor eenoudergezinnen, volwaardige zitplaatsen op de trein garanderen voor iedereen, een toegankelijke justitie en een betaalbare autoverzekering voor jongeren. ‘Het beste van alle bestaande partijen, maar met onze eigen toets’, vat Casaer, die de Kamerlijst trekt, samen. SD&P werd in januari opgericht nadat SP.A-voorzitter Bruno Tobback de Aalsterse afdeling ontbond. Diegenen die met N-VA wilden blijven regeren, richtten een eigen partij op. Die omschrijven ze als Vlaams en sociaal. Of SD&P effectief 50.000 stemmen krijgt en dus de kiesdrempel haalt, zal blijken op 25 mei.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio