KSK Schilde en ‘s-Gravenwezel lopen vooruit op fusie

KSK Schilde en ‘s-Gravenwezel lopen vooruit op fusie

Enkele fans van de met afschaffing bedreigde club KSK Schilde organiseerden een jeugddag met 75 spelertjes die verder willen. Foto: jaa

Schilde -

De besturen van KSK Schilde en ‘s-Gravenwezel laten zich niet uit het lood slaan door de gerechtelijke beslissing dat hun fusie niet mag doorgaan. ‘In afwachting van een officiële goedkeuring door de voetbalbond zullen beide clubs al intensief gaan samenwerken’, kondigen voorzitters Karl Garmyn en Wim Fransen aan.

‘We zullen alle 750 voetballers voor het seizoen 2014-2015 bij de KBVB inschrijven onder het stamnummer van KSK ‘s-Gravenwezel. De club zal voortaan aantreden onder de naam KSK ‘s-Gravenwezel-Schilde. Ook de clubkleuren worden al aangepast naar rood, geel en zwart.’

KSK Schilde zal volgend seizoen geen elftallen meer in competitie brengen. De Vrienden van KSK Schilde, die de rechtszaak tegen de fusie inspanden, staan perplex en reageren verontwaardigd. ‘De voorzitters negeren de beslissing van de rechtbank compleet. We begrijpen de beweegredenen van voorzitter Wim Fransen niet. De man wiens vader campagne voerde als gemeenteraadslid met de slogan ‘een hart voor Schilde’ doet er alles aan om het sportief netwerk van bevriende Schildenaren kapot te maken. Een pijnlijke vaststelling zonder meer’, vinden Klaas Rubens en Dave Jacobs.

De Vrienden van KSK Schilde wijzen erop dat ze onlangs op eigen houtje een succesvolle jeugddag organiseerden waarop 75 spelers zich amuseerden op het voetbalveld.

De uitspraak van de rechter ten gronde volgt later. De openingspleidooien van die zaak worden op 2 juni gehouden. Nadien neemt een dergelijke zaak gemiddeld tussen de acht en de twaalf maanden in beslag.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio