Duizenden mensen geëvacueerd door bosbranden in Californië

In Carlsbad werden verschillende huizen door de brand verwoest en moesten meer dan 15.000 mensen hun woningen verlaten. Foto: AFP

In het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn door bosbranden al minstens 30 huizen in vlammen opgegaan en werd onder meer de kerncentrale in San Onofre geëvacueerd. Dat melden de autoriteiten woensdag (plaatselijke tijd). Duizenden mensen moesten hun huis verlaten.

Volgens de krant The Los Angeles Times werd niet-essentieel personeel uit voorzorg geëvacueerd van de nucleaire site, maar was er voor de site zelf geen gevaar. Daarenboven werd een militaire basis gedeeltelijk geëvacueerd.

In de gemeente Carlsbad werden verschillende huizen door de brand verwoest en moesten meer dan 15.000 mensen hun woningen verlaten. In de buurt van San Diego moesten dinsdag 20.000 mensen vluchten voor het vuur, maar zij konden snel weer naar hun huizen terugkeren.

Door de extreme temperaturen, warme winden en droogte, zijn in het zuiden van Californië de afgelopen dagen al verschillende branden ontstaan. De regio wordt wel vaker door branden geteisterd, maar de laatste jaren zijn er steeds vroeger grote bosbranden.

Corrigeer

NIEUWS