Groen wil dat Leuvens stadsbestuur breekt met uitbater fietsenstalling

Groen wil dat Leuvens stadsbestuur breekt met uitbater fietsenstalling

Foto: ivw

LEUVEN -

Groen Leuven roept het stadsbestuur op om het contract met de uitbater van de fietsenstalling onder het Rector De Somerplein stop te zetten. Margot Hollevoet en Stef Telen

Onlangs nog hekelde Groen de - dixit de partij - ‘hoeracommunicatie’ over de bezettingsgraad van de fietsenparking onder het De Somerplein in Het Nieuwsblad. ‘Inmiddels hebben we inzage gekregen in de beschikbare cijfers over het aantal fietsen dat geparkeerd wordt. Die cijfers zijn erg onvolledig en verantwoorden op geen enkele wijze de verklaring van het schepencollege over het veronderstelde succes van de parking. Voor ons is het duidelijk: we kunnen niet verder met het huidige contract’, zegt gemeenteraadslid Toon Toelen.

‘Eigenlijk heeft Leuven meer nood aan een fijnmazig netwerk van kleine stallingen verspreid over de stad dan aan één grote stalling in het centrum. Maar hij ligt daar nu. En we kunnen er dus maar beter gebruik van maken. De stalling zit slechts een paar keer per jaar vol. Maar we betalen wel elke maand € 43.000 voor de uitbating. Die kosten wegen niet op tegenover de baten.’

Groen stelt voor om de fietsenstalling langer open te houden door de toegang vrij te laten ofwel met een elektronisch systeem met een badge of identiteitskaart.

Groen legt het voorstel om de samenwerking met Apcoa einde dit jaar te stoppen.

Klik hier en lees morgen meer over het voortdurende gekibbel over de stalling in Het Nieuwsblad Leuven-Hageland van vrijdag 16 mei.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio