Wieland rijdt race op blauwe stationsfiets

Wieland rijdt race op blauwe stationsfiets

Wieland Claes is een enthousiast gebruiker van Blue-bike. Foto: jaa

Boom / Puurs / Schoten -

Wieland Claes (28) moet de meest enthousiaste gebruiker van Blue-bike zijn. Zondag zal hij ter promotie van het fietsdeelsysteem de Triple Wik Classic in Puurs en omstreken rijden op zo'n typisch blauwe stationsfiets.

Wieland Claes is bezeten door hoe mensen zich verplaatsen en hoe dit beter, vlotter en duurzamer kan. Hij zoekt dat uit voor zijn job, als stafmedewerker Mobiliteit bij de gemeente Schoten, maar het thema laat de Bomenaar ook in zijn vrije tijd niet los.

‘Ik gebruik de fiets zelf voor het woon-werkverkeer’, zegt Wieland. ‘Ik woon in Boom en fiets elke dag met mijn eigen fiets naar het NMBS-station. In Antwerpen Centraal stap ik van de trein, pik ik een Blue-bike op en fiets zo naar Schoten. Het bedrijfje is een samenwerking van NMBS en FIETS en WERK en heeft niet de middelen om overal promotie te voeren. Dan doe ik het maar, om hen te helpen’, vertelt Wieland. ‘Ik reed vorige maand al de Scheldeprijs voor wielertoeristen op een Blue-bike en ga nu nog een straffere toer uithalen tijdens de Triple Wik Classic.’

Lees meer in Het Nieuwsblad Antwerpen van zaterdag 17 mei.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio