Doe een virtuele wandeling door het stadhuis van Gent

Doe een virtuele wandeling door het stadhuis van Gent

Foto: -

GENT - Het stadsbestuur van Gent heeft vrijdag een nieuwe virtuele wandeling door het stadhuis van Gent gelanceerd. Surfers kunnen via een speciale website door de inkomhal, het Oostenrijks Salon, de Troonzaal, de Gemeenteraadszaal en de Trouwkapel wandelen. Het Gentse bureau Poppr zorgde voor de beelden.

'Voortaan kan je het Gentse stadhuis bezoeken wanneer je maar wil. Dankzij een virtuele rondleiding krijg je een unieke kijk in enkele historische zalen als het Oostenrijks Salon, de Troonzaal, de Gemeenteraadszaal en de Trouwkapel', klinkt het in een persmededeling.

Er zijn twee virtuele rondleidingen gemaakt die beide geschikt zijn voor zowel een pc, smartphone als tablet: een Google 360° tour en een tour met extra mogelijkheden. 'Wie in Google de zoekterm ‘stadhuis Gent België’ intikt, vindt naast foto’s van het gebouw nu ook een virtuele rondleiding terug. De tour is ook via Google Maps en de Google+ pagina van het stadhuis te vinden en kan heel gemakkelijk via sociale media gedeeld worden.

LEES OOK: Gentse start-up werkt voor Google: ‘Wij laten de wereld binnenkijken in Gent’

De tweede mogelijkheid, een hoogkwalitatieve tour met extra mogelijkheden, staat op de website van Stad Gent. 'Haarscherpe foto’s laten toe in detail in te zoomen en er zijn een paar interessante extra’s. Zo worden in de verschillende zalen schilderijen of bijzondere details uitgelicht waarbij uitleg wordt gegeven. De burgemeester en schepen Sofie Bracke spreken de bezoeker toe in een filmpje en de informatie over de ruimtes is beschikbaar in 4 talen', zegt het stadsbestuur.

De beelden voor de virtuele wandeling werden gemaakt door Poppr, een bureau uit Sint-Denijs-Westrem. Zij maakten in maart honderden foto’s van alle hoeken van het stadhuis. Die beelden werden netjes aan elkaar gelijmd. Het resultaat is een knappe 360 graden rondblik waarmee je in gebouwen binnen kunt kijken. Poppr is bezig voor internetgigant Google bezig Gent te ‘virtualiseren’, langs binnen.

Doe zelf de virtuele wandeling door het stadhuis van Gent.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio