Team Niels Albert gaat door met jonge talenten

Team Niels Albert gaat door met jonge talenten

Mathieu Van der Poel Foto: Belga

Niels Albert was het uithangbord en de kopman van veldritploeg BKCP-Powerplus. Ploegleider Christoph Roodhooft en manager Philip Roodhooft blijven echter doorgaan met het jonge talent.

De Duitse kampioen Philipp Walsleben eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de wereldbeker en was de schaduwkopman achter Albert. Het Nederlandse toptalent Mathieu van der Poel is amper negentien, maar reed afgelopen seizoen al drie kleinere profcrossen. De twee naamsponsors van Alberts ploeg, BKCP en Powerplus, bevestigden hun engagement. De bank BKCP heeft nog een verbintenis als hoofdsponsor tot 2017 en Powerplus, een producent van elektrisch gereedschap, nog tot eind 2015. ‘Eigenlijk zitten we in een vergelijkbare situatie als in 2009, toen we in dit verhaal stapten’, aldus Koen Spinoy, commercieel directeur van BKCP. ‘Toen was Niels Albert neoprof en moest hij zijn eerste wereldtitel nog winnen. De ploeg heeft ingezet op de jeugd en die moet nu vroeger dan verwacht op het voorplan treden. Maar net als in 2009 kunnen we als team opnieuw groeien vanuit de underdogpositie.’

De broers Roodhooft blijven Albert steunen. Er staat een psycholoog ter beschikking en op termijn willen ze hem een functie in de ploeg aanbieden als hij daarvoor openstaat. Niels Albert kan rekenen op tussenkomst van de verzekering om een deel van zijn inkomen te compenseren.

Corrigeer