Standard bevestigt komst Portugese verdediger

Standard bevestigt komst Portugese verdediger

Jorge Teixeira Foto: blg

Glain / Liège / Rocourt / Bressoux / Jupille-sur-Meuse / Wandre / Grivegnée / Angleur / Chênée -

Standard heeft bevestigd dat het de Portugees Jorge Teixeira, een 27-jarige verdediger, een contract voor drie jaar heeft gegeven. Hij maakt transfervrij de overstap van het Zwitserse FC Zürich.

Play-off 1 en eindronde Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Teixeira verscheen op onze rader toen we het in het seizoen 2011-2012 in de voorronde van de Champions League opnamen tegen FC Zürich’, zegt sportief directeur Jean-François De Sart op de clubwebsite. ‘Sindsien zijn we zijn prestaties op de voet blijven volgen en in januari hebben we voor het eerst contact met hem opgenomen. Teixeira is een centrale verdediger, maar kan ook op andere posities uit de voeten. Zijn contract bij Zürich liep deze zomer af en de transfer was dus een mooie opportuniteit.’

Teixeira begon zijn profloopbaan op 19-jarige leeftijd bij het Portugese Casa Pia. Na omzwervingen in Griekenland, Cyprus en Israël belandde hij in 2010 in Zwitserland.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.