Nu wel zeker: Netflix komt naar België

Nu wel zeker: Netflix komt naar België

Foto: AP

Netflix komt eind dit jaar naar ons land. Dat kondigt het bedrijf achter de website vol films en tv-series aan in een persbericht.

Netflix was al beschikbaar voor inwoners van de VS, Groot-Brittannië, Nederland en Scandinavië, maar vanaf eind dit jaar zullen ook de Belgen er gebruik van maken. Het Netflix-principe? Je betaalt 7,99 euro per maand en bekijkt zoveel films als je maar wilt. Je kunt de films en series bekijken op je laptop of computer, via smartphone en tablet en op spelconsoles met internettoegang als Xbox en PlayStation.

De komst van Netflix naar ons land wordt al enkele maanden aangekondigd, maar werd tot nog toe altijd ontkend door het bedrijf. Intussen dook al de Twitter-account Netflix Belgium op, waar ‘Coming soon’ te lezen staat. De domeinnaam Netflix.be werd al in 2008 geregistreerd, maar is nog niet in gebruik.

Nu al registreren

Netflix wordt eind dit jaar in gebruik genomen in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Luxemburg. Wie lid wil worden, kan naar www.netflix.com gaan en zich registreren om via e-mail op de hoogte te worden gebracht wanneer Netflix van start gaat.

Op een latere datum zullen meer details worden vrijgegeven over de prijs, de catalogus en de ondersteunde apparaten.

Telenet

De komst van Netflix lijkt een slechte zaak voor andere aanbieders van films op verzoek, zoals Telenet en Belgacom TV. Telenet zag de bui in september al hangen en pakte toen uit met een speciaal aanbod voor filmliefhebbers: Rex en Rio. In die paketten kan je ook naar believen films en series bekijken voor een vast maandelijks bedrag.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees