Moeskroen-Péruwelz promoveert dankzij OHL naar eerste klasse

Moeskroen-Péruwelz speelt volgend seizoen na vijf jaar opnieuw in de hoogste klasse van het Belgische voetbal. De fusieclub uit Henegouwen kroonde zich op de slotspeeldag tot winnaar van de eindronde in tweede klasse. Moeskroen-Péruwelz profiteerde optimaal van het verlies van leider Eupen (2-1) op bezoek bij OH Leuven en won zelf met 2-4 op het veld van Sint-Truiden. Eerder promoveerde ook kampioen Westerlo naar eerste klasse.

Eupen had op de slotspeeldag alles in eigen handen. Als de ploeg uit de Oostkanons won bij OH Leuven, was de promotie naar eerste klasse een feit. En de match begon uitstekend voor Eupen. Na 7 minuten kopte Florian Taulemesse een hoekschop in doel: 0-1. De thuisploeg wilde echter afscheid nemen in schoonheid en liet het kopje niet hangen. Vijf minuten na de openingsgoal zette Ngolok van dichtbij de 1-1 op het bord. OH Leuven domineerde, Eupen loerde op de counter. Tien minuten voor het einde van de match ging het licht bij Eupen definitief uit. Met meer geluk dan kunde scoorde Cerigioni de verdiende 2-1. OH Leuven verlaat zo de eindronde toch nog met opgeheven hoofd. Publiekslieveling Ruytinx kreeg nog een staande ovatie van het thuispubliek. Hij verlaat de club en trekt naar KV Oostende. 

Moeskroen-Péruwelz profiteert na spannende match in 'Hel van Stayen'

Het Eupense puntenverlies betekende dat de uitslag in Sint-Truiden-Moeskroen-Péruwelz allesbepalend was in de strijd om promotie. Na 34 minuten spelen kregen de Kanaries een strafschop. Mohammed Aoulad zette die feilloos om: 1-0.
In de tweede helft liet STVV-doelman Davy Schollen een afstandsschot glippen, Nicolas Perez schoot de 1-1 binnen. En het werd nog beter voor de Henegpuwers. Via doelpunten van Kevin Vandendriessche (73e) en Anice Badri (84e) verzekerden ze zich van de zege. In de slotfase scoorden beide teams nog één keer op penalty. STVV-spits Aoulad scoorde zijn tweede van de avond (88e) alvorens Abdoulay Diaby (92e) de eindstand vastlegde. 

Na afloop van de match bestormden de supporters van Moeskroen het veld en barstte het feestje los. De STVV-fans konden het maar moeilijk verkroppen en volgende er kleine opstootjes. 

LEES MEER: Moeskroen-Péruwelz: Het opleidingsteam van Lille.

Uitslagen

STVV - Moeskroen-Péruwelz: 2-4
OHL - Eupen: 2-1

Eindstand

1. Moeskroen-Péruwelz 11
2. Eupen 8
3. STVV 7
4. OHL 7


We have a champion ! par belgacom11

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.