Mode

Christian Louboutin en Bobbi Brown ontvangen eredoctoraat

Christian Louboutin Foto: AFP

De Franse schoenenontwerper Christian Louboutin en de Amerikaanse make-upartieste Bobbi Brown hebben donderdag elk een eredoctoraat in ontvangst mogen nemen van het Fashion Institute of Technology in New York.

De Amerikaanse make-upartieste Bobbi Brown lanceerde in 1991 een eerste lijn lipsticks dat uitgroeide tot een cosmetica-imperium ter waarde van een miljard dollar. Bij het ontvangst van haar eredoctoraat gaf ze de studenten van het Fashion Institute of Technology alvast haar vijf pijlers voor succes mee: doe wat je graag doet; meer doen en minder denken; hard, maar efficiënt werken; geen vrees hebben en tot slot: altijd vriendelijk blijven.

Ook vertelde Brown de studenten dat ze zich niet geïntimideerd moesten volgen voor volwassen, nu ze klaar zijn om het werkveld te betreden, omdat ze zelf volwassenen zijn. Wel gaf ze hen de raad om hun accounts op sociale netwerksites Instagram en Facebook schoon te houden en tot slot om op hun gezondheid te letten en plezier te maken.

Diezelfde dag mocht ook de Franse ontwerper Christian Louboutin een eredoctoraat in ontvangst nemen. Hij droeg voor de gelegenheid eigen ontworpen schoenen mét rode zolen onder zijn lange gewaad. In tegenstelling tot Bobbi Brown hield hij het bij twee pijlers voor succes; vriendschap en vrijheid.

‘Iedereen zei me om vooral geen zaken te doen met vrienden, maar ik lanceerde mijn bedrijf samen met mijn twee beste vrienden en 23 jaar laten zijn we nog steeds goede vrienden’, aldus Louboutin. De tweede pijler, vrijheid, is voor iedereen anders, zo ging hij verder. ‘Dat is net de creatieve vrijheid.’

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees