Rode Duivels verwachten 20.000 fans op training

Rode Duivels verwachten 20.000 fans op training

Woensdag liepen de fans ook al storm voor de training. Foto: Isosport

Vorige woensdag daagden er maar liefst 10.000 Belgische fans op voor de training van de Rode Duivels. In Genk verwachten ze vandaag (zaterdag, 11u) een nieuwe volkstoeloop in de Cristal Arena.

 

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

‘We zijn klaar om 20.000 fans te ontvangen’, ­aldus Erik Gerits, directeur organisatie bij RC Genk. De Rode Duivels zijn erg ­geliefd. Daarom zal Racing Genk alle tribunes in heel het stadion openstellen voor het publiek, eerder deze week bleven bepaalde vakken nog gesloten. ‘Maar dat zal in het weekeinde niet meer zo zijn, iedereen kan in héél het ­stadion plaatsnemen’, aldus Erik Gerits.

Gesloten training

Genk wil ook de toestroom van de supporters vlot laten verlopen. ‘Daarom zullen we alle parkings openen en kunnen de fans via verschillende ingangen het stadion betreden, zowel langs de linker-, rechter- als achterzijde.’

Normaal gezien zouden de trainingen dit weekeinde ­zowel op zaterdag als zondag geopend zijn voor het publiek, maar de oefensessie van zondag zal toch achter gesloten deuren plaatsvinden. De ­reden? Ook Luxemburg, de tegenstander volgende maandag, heeft het recht om daags voor de oefeninterland in de Cristal Arena te trainen. Mochten de Luxemburgers dit achter gesloten deuren willen doen omdat ze de aanwezigheid van duizenden Belgische fans niet zouden waarderen, kan het stadion niet meer tijdig ontruimd worden. Daarom zullen er ook geen supporters toegelaten worden tijdens de training van de Belgen. Kortom, wie de Rode Duivels aan het werk wil zien, moet zaterdagvoormiddag al richting Cristal Arena.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.