Topchefs maken hamburgers bij Ellis Gourmet Burger

Topchefs maken hamburgers bij Ellis Gourmet Burger

Sterrenchefs Bart De Pooter (l) en Koen Verjans bereidden hamburgers tijdens de ‘burger guerrilla’. Foto: Icm

Maasmechelen -

Sterrenchefs die een hamburger bereiden? Koen Verjans en Bart De Pooter gingen graag in op de uitdaging van Ellis Gourmet Burger.

Een paar maanden geleden openden Thierry Canetta en zijn partners in Maasmechelen Village een hamburgertent. Hoewel, Ellis Gourmet Burger veegt de vloer aan met dat imago. ‘Er hangt een nogal negatieve connotatie rond de hamburger: een verhaal van fastfood, niet gezond en vettig eten. Terwijl ik jaren geleden al zag dat drie-sterrenchefs bezig waren met hamburgers’, legt Thierry Canetta uit. ‘Wij wilden dat ook. Met Ellis Gourmet Burger willen we bewijzen dat je een perfecte schotel kan bereiden, een kwaliteitsvolle, lekkere hamburger. Dus geen platte, maar knapperige broodjes. Alleen dat recept uitproberen en verfijnen, vergde al een jaar. We bakken ook geen vettige hamburgers, maar zacht en sappig vlees. Voorts werken we alleen met topmerken, want we kiezen voor een goed product met kwaliteitsvolle grondstoffen’, aldus Canetta.

Het concept van Ellis slaat aan. Twee weken geleden opende in Gent de zesde vestiging. Binnenkort volgt de eerste in Nederland. Intussen bezwijken niet alleen de fijnproevers, ook de topchefs blijken geïnteresseerd om ‘hun’ hamburger te komen bereiden. ‘Inderdaad, we nodigden hier in Maasmechelen Village Koen Verjans van Innesto in Houthalen uit (1 ster) en Bart De Pooter, de enige Belgische sterrenchef met twee bekroonde Michelin-restaurants, Pastorale in Rumst (2 sterren), en WY in Brussel (1 ster). Zij vinden het fantastisch om dit te doen.’

‘Het is leuk om eens iets anders te doen en daarmee de hamburger in een goed daglicht te stellen’, zegt Koen Verjans. ‘Bovendien tonen we ook aan dat topgastronomie toegankelijk kan zijn.’

‘Zo'n hamburger maken is niet zo eenvoudig als het lijkt’, vertelt Bart De Pooter. ‘Een van mijn passies is vlees, vooral gerijpt vlees. Ik ben zelf volop een eigen hamburger aan het ontwikkelen, maar dat zit nog in de testfase. Hier maak ik er vandaag eentje met dertig percent gerijpt vlees, tien percent tomaat en mozarella en zestig percent vers rundsvlees.’ Het publiek wist het alleszins te waarderen. ‘Wij houden in al onze vestigingen wel eens een ‘burger guerilla’ tussen twee sterrenchefs’, besluit Thierry Canetta. ‘Ze staan echt in de rij en worden niet betaald. Ze doen het voor de rock-’n’-roll.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio