Rodenbach en Viki Geunes serveren Caractère Rouge

Rodenbach en Viki Geunes serveren Caractère Rouge

Foto: if

Roeselare -

Rodenbach lanceert samen met sterrenchef Viki Geunes de nieuwe Rodenbach Caractère Rouge 2014. De brouwers lieten Rodenbach Vintage, dat traditioneel twee jaar lang op grote eiken vaten rijpt, gedurende zes maanden verder rijpen met verse krieken, frambozen en veenbessen. Het bier wordt als Limited Edition in een champagnefles gebotteld. De helft van de flessen wordt naar het buitenland verscheept, waarvan het leeuwendeel naar de Verenigde Staten.

Viki Geunes, chef van sterrenrestaurant 't Zilte, is enthousiast. ‘Samen met de brouw- en fruitmeester van Rodenbach en mijn eigen sommeliers hebben wij heel veel geproefd om te komen tot de ideale blend. We mogen trots zijn op het resultaat. Net zoals in mijn keuken streef ik hier naar diepgang en complexiteit. De Caractère Rouge speelt volledig in op een behoefte naar meer frisheid.’

‘In de smaak komt het fruitbier eerder aangenaam zuur over maar dan van een bijzondere puurheid, te vergelijken met een Champagne Brut’, vult brouwmeester Rudi Ghequire aan.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio