Antwerpse Bosniërs zamelen veertig ton hulpgoederen in

Antwerpse Bosniërs zamelen veertig ton hulpgoederen in

De inzamelactie voor Bosnië is nog steeds in volle gang. Foto: dbw

Antwerpen -

Antwerpse Bosniërs stuurden de afgelopen dagen ruim 40 ton hulpgoederen naar hun thuisland. De Balkanstaat werd vorige week getroffen door zware overstromingen en aardverschuivingen, en dat veroorzaakt een golf van solidariteit.

In Bosnië is al bijna anderhalve week de noodtoestand van kracht. Door hevige regenval traden rivieren buiten hun oevers, waardoor heel wat dorpjes en steden blank kwamen te staan. De grote hoeveelheid water veroorzaakte ook aardverschuivingen, waardoor tienduizenden mensen hun huizen moesten ontvluchten.

De duizenden Bosniërs in Antwerpen volgen de toestand in hun thuisland op de voet. Allen hebben ze wel familie in de getroffen regio’s. In het Bosnische cultuurcentrum aan de Deurnse Van Eekhovelei werden de voorbije dagen dan ook duizenden kilo's hulpgoederen ingezameld. Voedingsproducten, maar ook medicijnen en hygiëneproducten.

‘Zowat de hele moskee staat momenteel vol’, zegt Adis Masic. ‘In totaal zamelden we al zo'n 40 ton goederen in. Maar de situatie blijft ernstig, en dus is alle hulp welkom.’

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad editie Antwerpen van dinsdag 27 mei.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio