‘Serious Request 2014’ in teken van slachtoffers seksueel geweld

‘Serious Request 2014’ in teken van slachtoffers seksueel geweld

‘Serious Request 2012’. Foto: ster.nl

De jaarlijkse ‘Serious Request’-actie van de Nederlandse radiozender 3FM zet zich komende editie in voor meisjes en vrouwen die tijdens oorlogen en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Dat maakte de zender dinsdag bekend.

Het Glazen Huis van de Nederlandse variant van de ‘Music for life’-actie van Studio Brussel staat dit jaar van 18 tot en met 24 december in Haarlem. Drie dj’s zullen er een week lang radio maken en vasten om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een stille ramp.

Dit jaar zal het geld dat de actie opbrengt door het Rode Kruis ingezet worden om slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden op te vangen en een nieuwe toekomst te bieden. Ook zet de hulporganisatie zich in om bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht te vragen voor het recht van elk mens om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

‘De stille ramp waarvoor we met 3FM Serious Request 2014 aandacht vragen, is groot en gruwelijk, de slachtoffers hebben nauwelijks rechten, worden niet gehoord en vaak uitgestoten door de gemeenschap’, zegt Eric Corton, 3FM-dj en ambassadeur van het Rode Kruis. ‘Het is ons er veel aan gelegen om zoveel mogelijk van deze meisjes en vrouwen uitzicht op een toekomst te bieden, hun kracht te laten hervinden en om het probleem van seksueel geweld tijdens oorlog en conflicten aan te kaarten.’

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees