Coverband Green Onions viert tiende verjaardag

Coverband Green Onions viert tiende verjaardag

De band viert zijn verjaardag met een concert op Sinksen 14. Foto: loh

Kortrijk -

Coverband Green Onions is tien jaar jong. De band van muziekleraar Geert Omey viert dat onder meer met een optreden op Sinksen 14.

Al zijn hele leven is hij bezig met muziek. Maar in 2004 vond Geert Omey uit Kortrijk de tijd rijp om niet langer alleen in bands van anderen te drummen. De band Green Onions viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Ze brengen covers, maar doen meer dan klakkeloos kopiëren. De klassiekers jagen ze er in hoog tempo door. In het begin ging het vooral om popmuziek uit de sixties, maar Green Onions brengt intussen een mix van genres en artiesten. Van U2 naar Prince, via Praga Khan tot zelfs Vanilla Ice en Daft Punk.

De stijl van de band doet denken aan wat dj’s doen. Daarom is er tijdens Sinksen 14 een bijzonder optreden van de band. ‘Tijdens Sinksen gaan we een battle aan met een dj. Beeld je een dj-set in op Tomorrowland, maar dan live gespeeld.’

Na tien jaar zijn de Green Onions een groep van geroutineerde muzikanten. ‘Volksvermaak, maar op een niveau dat we nog niet vaak zagen bij andere bands’, zo verwoordde een recensent het na een optreden tijdens de jongste Gentse Feesten.

www.thegreenonions.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio